Nieuw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics geopend

Nieuw duurzaam distributiecentrum Vos Logistics geopend
16-01-2015 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OSS - Woensdag 15 januari hebben de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans, Jo de Wolf (CEO Montea) en Frank Verhoeven (CEO van Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics) het nieuwe distributiecentrum van Vos Logistics in Oss officieel geopend. Met dit duurzame distributiecentrum anticipeert Vos Logistics op de verdere groei van logistieke activiteiten in Oss. Het ligt aan de Vollenhovermeer 41 op industrieterrein De Geer en is gebouwd door Montea, een beursgenoteerde investeerder in logistiek vastgoed in de Benelux en in Frankrijk.

Oss is strategisch gelegen in het achterland van de havens van Rotterdam en Antwerpen en beschikt over een multimodale containerterminal. Het nieuwe distributiecentrum is uitstekend bereikbaar zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor. Vanuit deze AEO-gecertificeerde site verzorgt Vos Logistics de orderfulfilment en toegevoegde waarde activiteiten zoals bijvoorbeeld samples- en retourenbehandeling voor haar relaties. Het eigen distributienetwerk van Vos Logistics sluit daar naadloos op aan met internationaal transport, container trucking, distributie- en consumentenleveringen.

Toine van Gils, directeur van Vos Contract Logistics zegt in een toelichting: "Oss is voor ons een belangrijke logistieke draaischijf, met name voor klanten in de retail- en healthcare sector. Met dit nieuwe warehouse kunnen wij onze klanten uitstekend faciliteren in hun groeistrategie. Montea heeft nauwgezet op onze vraag naar ruimten en wensen ingespeeld. Bovendien zijn we samen in staat geweest om binnen de stringente randvoorwaarden ook duurzaam te bouwen."

Peter Demuynck, Chief Commercial Officer van Montea zegt: "De marktvraag naar grote moderne logistieke distributiecentra neemt toe maar het aanbod is beperkt. Het nieuwe distributiecentrum voor Vos Logistics in Oss is strategisch gelegen en het biedt goede mogelijkheden voor uitbreiding. Het warehouse is in zeven maanden volledig duurzaam gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREEAM."

Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van de gemeente Oss is van mening dat het nieuwe distributiecentrum de logistieke propositie van Oss verder versterkt: "Wij zijn als gemeente dan ook verheugd dat Vos Logistics heeft gekozen voor de gemeente Oss voor de uitbreiding van de logistieke activiteiten.

Logistiek is een van de speerpunten van de gemeente. Het zit al in de naam Oss; voor logistiek zijn wij een One Stop Shop. Oss is inmiddels gestegen naar de 4e plaats van belangrijke logistieke vestigingsgebieden in Nederland."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden