Twee doden bij antiterreuroperatie België

Twee doden bij antiterreuroperatie België
15-01-2015 20:21 | Buitenland | auteur De Redactie

BRUSSEL - Bij een antiterreuractie in de Belgische stad Verviers zijn twee terreurverdachten gedood en is een derde opgepakt. Dat heeft de Belgische justitie donderdag bekendgemaakt. De verdachten waren volgens justitie van plan een aanslag te plegen.

Toen de politie de verdachten donderdag omsingelde, openden zij direct het vuur, zei magistraat Eric Van Der Sypt. De politie schoot daarop terug. "Dit waren uitzonderlijk zwaarbewapende mannen", zei Van Der Sypt. De verdachten beschikten over automatische wapens.

Een verband met de aanslagen in Parijs vorige week is vooralsnog niet aangetoond. De operatie was het resultaat van een onderzoek dat al weken aan de gang was.

In de omgeving van Brussel en Verviers heeft politie huiszoekingen verricht. Het terreuralarm in België is verhoogd tot het op een na hoogste niveau. De invallen waren onderdeel van een onderzoek naar extremisten die terugkeerden uit Syrië.

Getuigen spraken tegen de Franstalige omroep RTBF van een reeks explosies gevolgd door geweervuur in het centrum van Verviers, vlakbij een bakkerij en in de buurt van het station.

Eerder donderdag deelden de Belgische autoriteiten mee dat zij onderzoeken of er een verband is tussen een man die in Charleroi werd gearresteerd wegens illegale wapenhandel en Amédy Coulibaly, de man die in een koosjere winkel in Parijs vier mensen doodschoot. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden