Transport Online - Ongeval tankwagen A73 door uitwijkmanoeuvre

Ongeval tankwagen A73 door uitwijkmanoeuvre

Ongeval tankwagen A73 door uitwijkmanoeuvre
14-01-2015 17:37 | Ongevallen | auteur De Redactie

LINNE - De Waalse chauffeur van de tankwagen met zoutzuur die woensdagmiddag betrokken raakte bij een aanrijding moest uitwijken naar een andere rijstrook omdat er een file was. Door die manoeuvre raakte de tankwagen een vrachtwagen en is het zoutzuurlek ontstaan. Een woordvoerder van zijn werkgever TTS in België heeft dat gezegd.

De chauffeur was van Duitsland op weg naar Frankrijk met 25 ton zoutzuur. De chauffeur maakt het gelukkig goed, aldus het transportbedrijf.

Bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren, doen dat in Nederland veiliger dan waar ook ter wereld. Dit stelt althans verladersorganisatie EVO woensdag naar aanleiding van het ongeluk met zoutzuur in Limburg. Volgens EVO komt dit onder andere door steeds betere veiligheidsopleidingen voor chauffeurs, veiligheidsadviseurs, magazijnmedewerkers en anderen die met gevaarlijke stoffen werken.EVO is belangenbehartiger van twintigduizend handels- en productiebedrijven. Volgens EVO heerst er een groot veiligheidsbewustzijn bij bedrijven die met gevaarlijke stoffen te maken hebben. Handels- en productiebedrijven die hun goederen laten vervoeren door transportbedrijven, stellen dan ook steeds strengere eisen op dit gebied. Ook stelt wet- en regelgeving strikte eisen aan het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit zijn onder meer eisen aan de verpakking en het transportmiddel waarmee de gevaarlijke stoffen worden vervoerd. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions