Transport Online - Ademhalingsklachten door zoutzuurwolk A73 vallen mee

Ademhalingsklachten door zoutzuurwolk A73 vallen mee

Ademhalingsklachten door zoutzuurwolk A73 vallen mee
14-01-2015 17:00 | Ongevallen | auteur De Redactie

SINT ODILIËNBERG/ROERMOND - Drie inzittenden van auto's op de A73 bij het Limburgse Linne hadden woensdag last van ademhalingsproblemen. Ze stonden in de file bij de vrachtwagen op de A73 die zoutzuur lekte. Een van hen is naar het ziekenhuis van Venlo gebracht. Eerder meldde de brandweer dat er tientallen mensen met ademhalingsproblemen zouden zijn, maar dat blijkt mee te vallen.

In de file bij het ongeval zijn 35 mensen door ambulancemedewerkers gecontroleerd. In totaal tachtig inzittenden van auto's zijn geëvacueerd. De auto's die onbeheerd zijn blijven staan, worden bewaakt door de politie.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend naar aanleiding van de lekkage. De hulporganisatie roept getroffenen op zich te registreren bij de website, zodat familie en vrienden niet onnodig in onzekerheid hoeven te verkeren.

Slachtoffers kunnen via hun smartphone direct een persoonlijk bericht op de site ikbenveilig.nl plaatsen en dit verspreiden via hun Facebook-, Twitter-, of Linkedin-account. Tegelijkertijd kunnen verwanten en vrienden, ook zonder toegang tot sociale media, op de site zoeken naar een bericht van de getroffene.

Het is de derde keer dat het Rode Kruis in Nederland ikbenveilig.nl bij een calamiteit inzet. De website werd gelanceerd naar voorbeeld van vergelijkbare sites in Amerika en Australië. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    P. VISSERS
  • J.Roeland
    VAN DER MIERDEN


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions