Stabiliteit voor personeel Odfjell

Stabiliteit voor personeel Odfjell
14-01-2015 16:39 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Bij tankopslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse haven komen er voorlopig geen nieuwe banen bij. Maar terminaldirecteur Theo Olijve verwacht ook geen arbeidsplaatsen meer te moeten schrappen. Dat zei hij woensdag.

Het bedrijf waar vorig jaar nog circa 110 van de 265 plekken verdwenen, is nog altijd niet rendabel. Uitgezonderd investeringen voor de langere termijn, hoopt Olijve dit jaar weer zwarte cijfers te schrijven op de Nederlandse vestiging van het Noorse concern.

De afgelopen jaren raakte het tankopslagbedrijf in opspraak door overtredingen van de veiligheidsregels bij de terminal in de Rotterdamse haven. Het bedrijf moest zijn activiteiten in 2012 geruime tijd staken om verbeteringen door te voeren en moest later flink afschrijven vanwege een lagere beschikbare capaciteit.

Nog altijd is zon 40 procent van de 1,6 miljoen kubieke meter aan tankopslag niet in gebruik. Dat is onvoordelig omdat Odfjell door de lagere olieprijs nu juist veel vragen van klanten binnenkrijgt om stoffen op te slaan. Olijve kan nog niet zeggen wanneer alle tanks weer gebruikt kunnen worden. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden