Transport Online - CNV-leden willen acties bij Brink's hervatten

CNV-leden willen acties bij Brink's hervatten

CNV-leden willen acties bij Brink's hervatten
13-01-2015 17:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De kaderleden van CNV Vakmensen hebben vandaag besloten dat de acties bij geldtransporteur Brink's worden hervat. "We hebben met elkaar geconstateerd dat de adempauze niets heeft opgeleverd en dat alle partijen naar elkaar blijven wijzen", zegt Peter de Jong, actieleider bij CNV Vakmensen. "Dat betekent dat we op korte termijn opnieuw druk op de ketel gaan zetten. De beveiligingsbranche moet haar verantwoordelijkheid nemen om zoveel mogelijk vakmensen voor deze sector te behouden."   

De CNV-kaderleden hebben vanmorgen urenlang overlegd over de situatie, zegt De Jong. "De leden hebben unaniem besloten om weer actie te gaan voeren, op korte termijn. Hoe en wanneer, dat bepalen we op een later moment. Een van de opties die op tafel ligt, is dat er opnieuw wordt besloten tot het niet bijvullen van geldautomaten."

Landelijk Actiecomité

De actievormen en het moment waarop de acties gaan plaatsvinden, worden vanavond besproken in het Landelijk Actiecomité (CNV en FNV).

Juridische stappen

Gisteren werd ook bekend dat Brink's juridische stappen wil ondernemen, om ervoor te zorgen dat collega-bedrijven in de sector hun verantwoordelijkheid nemen. De Jong vindt dat een goede zaak. "In de cao beveiliging staat niet voor niets een afspraak over het overnemen van personeel. We willen graag dat de werknemers van Brink's, die goed gekwalificeerd zijn, behouden blijven voor de branche.

De beveiligingsbedrijven willen tot nu toe geen toezeggingen doen. Het enige aanbod is dat werknemers kunnen solliciteren op banen. Dat maakt de mensen tot een speelbal van de werkgevers. De signalen die wij van werknemers krijgen, zijn helaas ook niet positief. We weten van verschillende werknemers dat ze hebben gesolliciteerd bij beveiligingsbedrijven, maar toch zijn afgewezen. Zo'n aanbod lijkt dus weinig waard. We willen hier concrete afspraken over, die echt perspectief bieden voor de werknemers."Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions