Clicky


Wapens en munitie gevonden bij actie Nijmegen

Wapens en munitie gevonden bij actie Nijmegen
13-01-2015 16:55 | Binnenland | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Bij doorzoekingen op negen adressen in en rond Nijmegen heeft de politie dinsdagochtend wapens en munitie gevonden. Ook zijn drugs en geld aangetroffen. Twee auto's, een motor en computers zijn in beslag genomen. Drie mannen zijn opgepakt.

De mannen, van wie er twee lid zijn van motorclub No Surrender, zijn mogelijk betrokken geweest bij twee ontvoeringen in oktober vorig jaar. Ze zouden ook meer weten van een enorme wietkwekerij die is ontmanteld in Dodewaard. In een loods daar vond de politie tienduizenden hennepstekjes. Zes Nijmegenaren zitten daarvoor sinds november vast.

De politie viel rond 05.00 uur met ongeveer honderd mensen binnen in huizen, garageboxen en bedrijfspanden in Nijmegen, Groesbeek, Lent en Beuningen. In de Nijmeegse wijk Waterkwartier is ook een café doorzocht.

De mannen ontvoerden eerst een vrouw, een familielid van een van de voor de hennepkwekerij opgepakte verdachten. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en in een auto getrokken. De ontvoerders wilden de opbrengst van de hennepkwekerij hebben, maar gingen er uiteindelijk vandoor toen ze merkten dat de politie was gewaarschuwd. Een week later werd om dezelfde reden een man ontvoerd en later weer vrijgelaten. De politie onderzoekt wat de motorclub met de zaken te maken heeft, zegt een woordvoerder. Meer arrestaties worden verwacht. (Novum)