Clicky


Pakistaanse geestelijke herdenkt broers Kouachi

Pakistaanse geestelijke herdenkt broers Kouachi
13-01-2015 16:48 | Buitenland | auteur De Redactie

PESHAWAR - Een radicaalislamitische geestelijke in het noordwesten van Pakistan is dinsdag voorgegaan in een herdenkingsdienst voor de twee broers die een bloedbad aanrichtten op de redactieburelen van Charlie Hebdo in Parijs. Pir Mohammed Chishti prees de aanslag op het satirische blad.

Chishti, die een madrassa in Peshawar leidt, sprak in die stad voor een gehoor van een veertigtal mensen. Sommigen van hen droegen vlaggen mee met veroordelende leuzen over het blad. Ze zongen de lof van Saïd en Chérif Kouachi, die op en rond de redactie van Charlie Hebdo woensdag twaalf mensen ombrachten. Het tweetal kwam vrijdag om door politiekogels.

De geestelijke richtte zich tijdens de gebedsdienst tot enkele verslaggevers en verklaarde dat iedereen die zich schuldig maakt aan godslastering gedood moet worden. Charlie Hebdo dreef de spot met iedere vorm van gezag en nam ook vaak religies op de korrel. De spotprenten van de profeet Mohammed die in het weekblad verschenen waren veel moslims een doorn in het oog. (Novum)