Transport Online - Medewerker Veldzicht hield tbs'er verborgen

Medewerker Veldzicht hield tbs'er verborgen

Medewerker Veldzicht hield tbs'er verborgen
13-01-2015 13:29 | Binnenland | auteur De Redactie

ZWOLLE - Voor het verbergen van een ontsnapte tbs'er is dinsdag tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen een medewerker van de kliniek Veldzicht. De vrouw is inmiddels ontslagen, bleek tijdens de rechtszitting in Zwolle.

In mei vorig jaar ontsnapte een voor een zedenfeit veroordeelde tbs'er tijdens een begeleid verlof in Hardenberg. Die avond stond hij bij de 46-jarige Corina B. voor de deur. Ze kenden elkaar uit de kliniek en onderhielden daarnaast veelvuldig privécontacten. Ze verborg de 30-jarige tbs'er in haar bed and breakfast achter haar huis. De politie ontdekte de man de volgende dag door zijn telefoonverkeer na te gaan.

De contacten buiten de kliniek om begonnen tijdens chatsessies via een spel dat ze op internet speelden. In die contacten werd onder meer over seksuele escapades gesproken. Van seks of een relatie is nooit sprake geweest, zei B. "Het was allemaal virtueel." De sociotherapeute wist van het plan van de patiënt om te vluchten, maar gaf dit niet aan bij de kliniek.

Toen hij werd gevonden, bleek hij kampeerspullen en duizend euro bij zich te hebben. De kampeerspullen had B. gekocht. Niet om samen naar de Ardennen te gaan, zoals mogelijk viel af te leiden uit de chatgesprekken, maar voor een vakantie met een vriendin.

De man stond al jaren onder dwangverpleging. De kans dat hij opnieuw seksueel agressief gedag zou vertonen bij een te vroege terugkeer in de maatschappij, werd in 2013 door de rechtbank in Amsterdam nog als hoog ingeschat, aldus het Openbaar Ministerie.

Het hulp bieden aan de tbs'er tijdens de vlucht was de vrouw niet ten laste gelegd. De raadsman vroeg om vrijspraak dan wel een rechterlijk pardon. "Mijn cliënt heeft haar straf wel gehad." Ze is ontslagen, haar relatie liep op de klippen en ze moest haar huis verkopen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions