Clicky


Volga-Dnepr laat flexibliteit zien bij levering van waardevolle lading per Boeing 737F

Volga-Dnepr laat flexibliteit zien bij levering van waardevolle lading per Boeing 737F [+foto]
13-01-2015 09:51 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

MOSKOU - De 'cargo supermarkt' formule van de Volga-Dnepr Groep, waarbij bij iedere aanvraag het optimale toestel wordt gekozen, leverde een perfecte oplossing voor het transport van een waardevolle lading van Wenen naar Moskou.

De opdrachtgever, Proair, riep de hulp van Volga-Dnepr in om een waardevolle, tijd gevoelige zending op korte termijn naar Moskou te vliegen. Hoewel vele luchtvaartautoriteiten gesloten waren in de periode tussen oud en nieuw was Volga-Dnepr in staat de benodigde vergunningen te verkrijgen en de zending op tijd af te leveren.

Vanwege de afmetingen en het gewicht van de lading bleken de An-124-100, IL-76-TD-90VD en de Boeing 747 vrachttoestellen van Volga-Dnepr veel te groot voor deze vlucht.  Het perfecte toestel bleek de Boeing 737-400F te zijn. Dit toestel werd ingehuurd van Atran Airlines, de expres vervoerder binnen de Volga-Dnepr Groep.

Clair Gunn, hoofd verkoop bij Volga-Dnepr UK zei: "Door de veelzijdigheid en de grootte van onze vloot kunnen wij unieke oplossingen bieden voor ladingen van alle afmetingen. Door in dit geval  een Boeing 737F in te zetten.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)