Clicky


Ook tweede zwarte doos Air Asia geborgen

Ook tweede zwarte doos Air Asia geborgen
13-01-2015 09:39 | Ongevallen | auteur De Redactie

PANGKALAN BUN - Ook de tweede zwarte doos van het twee weken geleden gecrashte toestel van Air Asia is geborgen. Duikers haalden de cockpitvoicerecorder, die op dertig meter diepte onder een deel van de vleugel lag, van de bodem van de Javazee. Dat heeft het Indonesische ministerie van transport dinsdag bekendgemaakt. Maandag werd ook al de flightdatarecorder geborgen.

"Godzijdank, dit is goed nieuws voor de onderzoekers die proberen de oorzaak van de vliegtuigcrash te achterhalen", aldus Tonny Budiono van het ministerie. De recorder wordt nu naar de Indonesische hoofdstad Jakarta gebracht om te worden geanalyseerd.

Het toestel van Air Asia verdween op 28 december van de radar, terwijl het op weg was van Surabaya naar Singapore. Alle 162 inzittenden van het vliegtuig zijn bij de ramp om het leven gekomen. Zondag vingen drie Indonesische schepen de noodbakens van de zwarte dozen op, waarna reddingswerkers aan de slag gingen. Het bergingswerk verloopt moeizaam vanwege hoge golven en een sterke stroming in het gebied. (Novum/AP)