Lakeman sleept ABN AMRO voor de rechter

Lakeman sleept ABN AMRO voor de rechter
12-01-2015 17:22 | Binnenland | auteur De Redactie

HILVERSUM - Financieel activist Pieter Lakeman dagvaardt staatsbank ABN AMRO vanwege de verkoop van 'ondeugdelijke' renteswaps aan mkb'ers. Dat meldt Eenvandaag maandag. Het programma heeft de dagvaarding ingezien.

Volgens Lakeman heeft ABN AMRO ondernemers misleid bij de verkoop van deze ingewikkelde financiële producten, die bedoeld waren om de risico's van rentestijgingen af te dekken. Maar veel mkb'ers lijden nu juist verlies op deze producten en komen in financiële problemen.

Bij renteswaps wordt de variabele rente geruild tegen een vaste rente. Die rente bleek echter niet zo vast te zijn als de bank deed voorkomen. Zo bleek ABN AMRO later de rente eenzijdig te kunnen verhogen. Ook moesten bedrijven soms extra geldstortingen doen, omdat de swap door de gedaalde rente een negatieve waarde had gekregen, stelt Lakeman.

Hij eist namens een groep klanten van ABN AMRO dat de bank de bestaande swapcontracten vernietigt en de te veel geïnde rente terugbetaalt.

Een woordvoerder van ABN AMRO bevestigt een dagvaarding te hebben ontvangen. Maar hij kon nog geen inhoudelijk commentaar geven. "We bekijken het nu." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden