Duikers vinden cockpitvoicerecorder Air Asia

Duikers vinden cockpitvoicerecorder Air Asia
12-01-2015 09:44 | Ongevallen | auteur De Redactie

PANGKALAN BUN - Duikers hebben maandag in de Javazee de tweede zwarte doos gevonden van het Air Asia-toestel dat twee weken geleden neerstortte. Het gaat om de cockpitvoicerecorder. De duikers zijn er nog niet in geslaagd om de zwarte doos boven water te halen, omdat deze klem zit onder de brokstukken op een diepte van 32 meter.

Enkele uren eerder maakten de Indonesische autoriteiten bekend dat de flightdatarecorder was geborgen. Reddingswerkers gingen zondag in het gebied aan de slag, nadat drie Indonesische schepen de noodbakens van de zwarte dozen hadden opgevangen. De twee recorders zijn van cruciaal belang om te achterhalen wat er precies is gebeurd toen vlucht 8501 op 28 december van de radar verdween.

Als beide zwarte dozen zijn geborgen dan worden ze overgebracht naar Jakarta voor onderzoek. Het kan tot twee weken duren voordat de gegevens van de recorders zijn gehaald. De zoektocht naar brokstukken van jet Air Asia-toestel wordt gehinderd door hoge golven en een krachtige stroming. Bovendien stroomt er, omdat het nu het regenseizoen in Indonesië is, veel zand en modder vanuit rivieren de zee in. Dat maakt het voor de duikers erg moeilijk om hun werk te doen.

Bij de crash kwamen alle 162 inzittenden van het toestel om het leven. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden