Transport Online - Gerard, Hans en Pep rijden zich naar voren in zevende etappe

Gerard, Hans en Pep rijden zich naar voren in zevende etappe

Gerard, Hans en Pep rijden zich naar voren in zevende etappe
11-01-2015 10:01 | Uitslagen | auteur De Redactie

Een moeizame eerst week maar er komen eindelijk wat lichtpuntjes bij het optreden van de IVECO’s Powerstar van Gerard de Rooij en Hans Stacey. Gerard pakt in de zevende etappe een tweede plaats net achter de MAN van Loprais die hiermee zijn eerste etappezege van Dakar 2015 binnenhaalt.

Hans heeft toch weer zijn portie pech gehad maar vecht zich wel terug naar een zesde plaats met een kleine 26 minuten achterstand. Pep stuurt zijn, met alle service onderdelen, nogal wat zwaardere IVECO Trakker weer keurig naar een twaalfde plaats. Zaterdag blijkt dat ook de KAMAZ-trucks niet zonder slag of stoot elke etappe winnen. De truck van Nikolaev komt in de problemen en verliest meer dan een uur waardoor hij zijn leiderspositie kwijtraakt aan teamgenoot Mardeev.

Special 6

De KAMAZ trein lijkt vandaag even stoom af te blazen en geeft hiermee ruimte aan de rest van het veld om mee te dingen naar de etappe overwinning. In het begin van de proef pakt Hans Stacey met zijn IVECO Powerstar verrassend de leiding en weet tot ongeveer 100 km de koppositie te behouden. Daarna neemt Gerard het estafette stokje van hem over maar hij weet zich op de voet gevolgd door Alais Loprais.

De nieuwbakken MAN-rijder heeft na ongeveer 177 km de leiding in handel en zal die daarna voorzichtig uitbouwen tot aan de finish. Gerard heeft met een achterstand van 5:39 minuut de schade beperkt weten te houden en heeft met dit resultaat een prima startpositie voor het 2e deel van de Marathon etappe die morgenvroeg wordt verreden.

De dag van morgen

We rijden zondag het tweede deel van de marathon etappe, er zijn geen verbindingsroutes de start van de special, die 273 kilometer lang is, ligt direct aan het bivak. Op zondag zal de 8e etappe wel eindigen met de spectaculaire hoge duin afdaling die de rijders naar de Stille Oceaan voert waarbij ze aan de voet van de duin direct heb bivak van Iquique hebben bereikt. Daarna kunnen ze uiteindelijk beginnen aan de welverdiende rustdag van maandag en mogen ze terugkijken op een enerverende eerste Dakar week.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions