Clicky


Staartstuk vermist toestel Air Asia boven water

Staartstuk vermist toestel Air Asia boven water
10-01-2015 14:19 | Ongevallen | auteur De Redactie

PANGKALAN BUN - Het staartstuk van het gecrashte vliegtuig van Air Asia is zaterdag opgevist uit de Javazee. In het brokstuk werden echter niet de zwarte dozen gevonden, de recorders met vluchtgegevens die inzicht kunnen bieden in wat er precies gebeurde toen het toestel eind december verongelukte.

Het rode metalen brokstuk met het woord Asia werd met behulp van ballonnen boven water gebracht. De staart lag op een diepte van zo'n dertig meter.

Vrijdag werden signalen opgepikt op ongeveer een kilometer afstand van de locatie waar het staartstuk lag. Onduidelijk is of deze afkomstig waren van de datarecorders of van iets anders. Ter plaatse werd geen metaal waargenomen, zei een onderzoeker van de Nationale Commissie voor Transportveiligheid. Toch wordt er rekening mee gehouden dat de signalen afkomstig zijn van de zwarte dozen.

De lokalisering van het staartstuk eerder deze week betekende een grote doorbraak in de zoektocht naar het wrak. Desondanks wordt naarstig verder gezocht naar de romp, waarin waarschijnlijk de meeste lichamen van inzittenden vastzitten. In totaal zijn nu 48 lichamen van de 162 inzittenden geborgen. (Novum/AP)