Transport Online - Hans en Gerard hebben de stijgende lijn weer te pakken

Hans en Gerard hebben de stijgende lijn weer te pakken

Hans en Gerard hebben de stijgende lijn weer te pakken
10-01-2015 09:52 | Etappes | auteur De Redactie

IQUIQUE - Een niet al te moeilijke proef bracht de rijders vandaag van Antofagasta naar Iquique. De special was maar 255 kilometer en had aan het einde een aantrekkelijk stuk met duinen. Verder wederom veel gravel en stenen waar je op je hoeden moet blijven om lekrijden van een band te voorkomen, zo merkte Hans. De ereplaatsen werden ook vandaag weer onder de KAMAZ-rijders verdeeld waarbij Nikolaev van meet af aan de proef domineerde en zijn derde etappe zege in deze Dakar veiligstelde.

Gerard kwam ‘Best of the Rest’ keurig als vierde binnen met een achterstand van 11:31 min. Hans werd met zijn IVECO Powerstar achtste en de Trakker van Pep kwam als 20e door. Daarmee wederom het gehele team veilig in het bivak.

Special 6

Het was een leuke, niet al te moeilijke proef zo waren de IVECO-rijders unaniem. Het venijn zat hem natuurlijk in de staart met een prachtig stuk zware duinen richting de finish van Iquique. Het machtsvertoon van Nikolaev was groot, hij stuurde zijn KAMAZ met ogenschijnlijk gemak naar de derde etappe zege van deze Dakar. Met een tijd van 2:54:28 uur, gemiddeld 88 km/uur, wist hij zijn teammaten Mardeev en Karginov met respectivelijk 5:37 en 10:40 minuut voor te blijven. Gerard kwam als 4e binnen en had een goede dag.

Deze binnenkomst biedt hem in elk geval een prima uitgangspositie voor de start van de marathon-etappe die morgen plaatsvindt. Sotnikov wederom een KAMAZ rijder, komt vandaag als vijfde binnen op 12:44 minuut. Hans werd 8e met een achterstand van 30:28 minuut. Waterdrager Pep Vila is met zijn Trakker uiteindelijk 20e met een achterstand van 1:13:32 uur op Nikolaev. Loprais heeft vandaag de nodige pech en komt als 18e binnen met een achterstand van 1:05:44 uur. Hierdoor valt hij ook in het algemeen klassement twee plaatsen terug.

Hans Stacey

"Vandaag behouden gereden, we wilden geen risico’s en zonder problemen naar de finish sturen. Toch ging het na ongeveer 220 kilometer weer mis, een 2e lekke band deze rally. Het koste deze keer toch al snel 15 minuten. Wil je vooraan meedoen dan mag je niet lekrijden, het is dus zaak om nog oplettender te sturen maar dat valt in het stof niet altijd mee."

Gerard de Rooij

"Het was een leuke proef en het liep heel lekker. Halverwege de proef heb ik één keer even vastgezeten. De lucht uit de banden gelaten en we konden er weer op eigen kracht uit rijden. Toch kost dit dan weer een paar minuten maar dat was eigenlijk het enige voorval vandaag. Ik kijk uit naar morgen, de uitgangspositie is goed. Slechts drie snelle KAMAZ trucks voor ons, dus ligt de bal bij ons."

De dag van morgen

We hopen dat de komende marathon-etappes 7 & 8 voor de rustdag van maandag nog het nodige spektakel kunnen bieden voor het Team Iveco | De Rooy | Petronas. Er zit flink wat zand en hoge duinen in dus het zouden ideale omstandigheden voor de IVECO Powerstar van Hans Stacey en Gerard de Rooy moeten zijn. Morgen heeft iedereen last van extra gewicht. Omdat er morgenavond geen service in het bivak klaar staat gaan er extra reservebanden mee en worden er ook extra kisten met gereedschap en onderdelen in de rallytrucks geladen. Hierdoor zijn ze een stuk zwaarder, wat het in de duinen juist weer lastiger maakt. Gelukkig hebben alle teams hier last van dus dat gaat het extra spannend maken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions