Clicky

 
Transport Online - Incidenten Shell drukken overslag in Moerdijk

Incidenten Shell drukken overslag in Moerdijk

Incidenten Shell drukken overslag in Moerdijk
09-01-2015 19:41 | Algemeen | auteur De Redactie

MOERDIJK - De overslag in de haven van Moerdijk is flink teruggelopen als gevolg van het tijdelijk stilliggen van fabrieken van oliemaatschappij Shell. Vorig jaar bedroeg de totale overslag ruim 16,5 miljoen ton, 9 procent minder dan in 2013. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde voorlopige cijfers van het Havenschap Moerdijk.

Vooral bij natte bulk en grondstoffen voor de chemie was sprake van een forse daling. Het aantal vervoerde containers in de haven steeg wel, met 63 procent. In de overslag in tonnages hiervan was zelfs een verdubbeling te zien.

Bij de fabrieken van Shell in Moerdijk vonden afgelopen jaar enkele incidenten plaats waarna de productie tijdelijk stilgelegd werd voor onderhoudswerk. In juni woedde er een grote brand na een explosie. En in oktober werd een stroomlek ontdekt. Inmiddels zijn delen van de installaties weer opgestart.In Moerdijk, de vierde zeehaven van Nederland, wordt voor dit jaar weer op een groei van de totale overslag gerekend.

Shell maakt in de Brabantse gemeente basisstoffen voor de chemische industrie. Op het Shell-complex in Moerdijk werken ongeveer 800 mensen. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats