Clicky


Programmabaas Remko van Westerloo weg bij SBS

Programmabaas Remko van Westerloo weg bij SBS
09-01-2015 17:17 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Remko van Westerloo, programmabaas van SBS Broadcasting, vertrekt bij het mediabedrijf. Peter Lubbers volgt hem in februari op. Van Westerloo was drie jaar lang verantwoordelijk voor de programma's van de zenders SBS6, Net5, Veronica en het nieuwe SBS9.

Van Westerloo zet zijn carrière buiten SBS voort, laat de zendergoep weten. "Ik betreur zijn vertrek, maar na zo'n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden", zegt SBS-topman Peter de Mönnink in een reactie. "Met de komst van Peter verwachten we de volgende stap te zetten in de opgaande lijn van ons bedrijf."



Lubbers werkte hiervoor bij productiebedrijf Zodiak Media als algemeen directeur. Eerder zat hij in het programmamanagement van RTL, waar hij onder meer als programmadirecteur RTL 7 met succes tot een mannenzender heeft ontwikkeld. Daarna was hij directeur media bij de AVRO, waar hij zich inzette voor het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor een groot publiek. (Novum)