Clicky


Klopjacht op schutters ten noorden van Parijs

Klopjacht op schutters ten noorden van Parijs
09-01-2015 11:20 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - Ten noordoosten van Parijs is een grootschalige operatie gaande om de schutters achter de aanslag in Parijs te pakken te krijgen. Er is een omvangrijke politiemacht op de been en er zijn helikopters ingezet.

De operatie vindt plaats in de buurt van Dammartin-en-Goële, zo'n veertig kilometer ten noordoosten van Parijs, zei de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve. Volgens de politie lijkt het erop dat de broers iemand hebben gegijzeld. Het plaatsje licht vlakbij luchthaven Charles de Gaulle, waar twee landingsbanen tot nader order zijn gesloten.

Uren eerder stalen de twee voortvluchtige verdachten van de bloedige aanslag in het stadje Montagny-Sainte-Félicité een auto, een Peugeot. Daarbij werden schoten gelost. Montagny-Sainte-Félicité ligt niet ver ten noorden van Dammartin-en-Goële.

Cazeneuve heeft vrijdagochtend een spoedoverleg gehad met de president, premier en hoogste politiecommissaris.

Duizenden Franse agenten en militairen zoeken naar de twee schutters, die woensdag in het redactiegebouw van weekblad Charlie Hebdo een bloedbad aanrichtten. De aanslag kostte aan twaalf mensen het leven. (Novum/AP)