Alle IVECO’s met lichte kleerscheuren keurig binnen in langste special Dakar 2015

Alle IVECO’s met lichte kleerscheuren keurig binnen in langste special Dakar 2015
09-01-2015 10:00 | Uitslagen | auteur De Redactie

Het was al voorspeld, het zou een verraderlijke etappe worden. Zoals de uitslagen reeds doen vermoeden was het voor alle trucks een lastig parcours waarbij de voertuigen flink op de proef werden gesteld. De IVECO Powerstart van Gerard komt als 9e binnen met een achterstand van 40:01 minuut, Pep weet de Trakker weer keurig op een 14e plaats te parkeren. Hij geeft vandaag 56:28 minuut toe op de dag winnaar. Hans sluit de rij en komt als 15e binnen, de achterstand bedraagt 57:07 minuut.

Special 5

Het is duidelijk wie er in Dakar 2015 de lakens uitdeelt. Het zijn ook vandaag weer de KAMAZ voertuigen die om de eer strijden. Toch hebben ook zijn niet alles onder controle, vandaag komt Karginov aan de kant te staan en verliest een klein half uur. Dit zal hem een plaats terugwerpen in het algemeen klassement en ook vandaag zit er voor hem niet meer in dan een zesde plaats, 26:48 minuut achter zijn teamgenoot en etappewinnaar Nikolaev. Mardeev wordt 2e en weet als enige net binnen de 10 minuten achterstand te blijven. Viazovich zit er met zijn MAZ tot op heden erg goed bij en weet ook vandaag een 3e plaats te bezetten met een achterstand van 15:46 minuut.

Loprais heeft zijn nieuwe MAN ook nog steeds keurig onder controle, hij komt als 4e binnen op 16:43 uur van de winnaar. Gerard heeft een heuse inhaalrace uitgevoerd. Hij mocht na het debacle van gisteren, pas als 26e vertrekken. Van meet af aan wist hij zijn tussentijden rond de 8e soms 9e plaats te handhaven. Na bijna 200 kilometer, tussen WP5 en WP6 gaat het in een afdaling mis, een klapband zorgt voor een abrupt einde van zijn enthousiaste opmars naar de top-10 van deze etappe.

De bandenwissel en provisorische reparatie van de bakopbouw kosten hem ruim 13 minuten, waardoor hij weer een aantal plaatsen terug valt. Eenmaal op koers gaat hij wederom gedreven door met zijn inhaalrace en komt uiteindelijk keurig als 9e binnen. Hij heeft dan ondertussen 16 trucks weten te passeren.

Algemeen Klassement

Er zijn toch wat kleine scheurtjes in de KAMAZ hegemonie gekomen. Nikolaev heeft stuivertje gewisseld met teamgenoot Mardeev die nu een 2e plaats bezet met een achterstand van 8:01 minuut. Loprais heeft vandaag echter Karginov uit de top 3 gezet, zijn achterstand op de leider bedraagt 27:28 minuut, de voorsprong op Karginov is echter maar 8 seconden. Hans Stacey heeft door de achterstand van vandaag een paar plaatsen verloren en staat nu 7e in het algemeen klassement op een respectabele 1:13:08 uur van de leider in het klassement. Pep Vila is met zijn Trakker op de 13e plaats blijven staan zijn achterstand is opgelopen tot 2:37:03 uur. Gerard de Rooy sluit de IVECO rij en staat voorlopig op een 27e plaats. Zijn tijdsverlies komt uit op 7:23:57. De late aankomst in het bivak na Special 4 heeft hem ook nog 40 minuten aan extra straftijd opgeleverd.

Gerard de Rooij "Het was een hele klus om voor in het klassement terecht te kunnen komen. Vandaag hebben we alleen maar stof, stof en nog eens stof gezien. Jammer van de klapband, de snelheid zal er verder goed in. Het nadeel is dat je lang niet overal op de piste kunt inhalen door al dat stof en de soms smalle piste. Elke manoeuvre kost je dan al gauw 15 tot 20 seconden omdat je steeds terugvalt in snelheid. Verder ben ik heel tevreden over mijn nieuwe navigator Jürgen Damen en vertrouwde monteur Darek Rodewald, ze hebben vandaag weer prima werk geleverd."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden