Transport Online - Integrale transportcontrole bij Hazeldonk

Integrale transportcontrole bij Hazeldonk

Integrale transportcontrole bij Hazeldonk
08-01-2015 11:22 | Controles | auteur De Redactie

HAZELDONK - Woensdag heeft de politie in samenwerking met andere opsporingsinstanties bij Hazeldonk een integrale transportcontrole op zwaar vervoer gehouden. Tussen 08:00 uur en 15:00 uur controleerden medewerkers van de politie en overige opsporingsambtenaren in totaal 22 vrachtwagencombinaties. Daarbij zijn elf processen-verbaal opgemaakt.

Vanuit België

Motorrijders van de politie dirigeerden vrachtwagenchauffeurs vanaf de A16, komende uit de richting België naar de controleplaats. Aan de controle werkten medewerkers mee van de Politie, Douane, Belastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Inspectie Leefomgeving en Transport.

Verkeersveiligheid

De controle richtte zich op de chauffeurs en overige inzittenden van de voertuigen, het voertuig en de lading in het belang van de verkeersveiligheid en eerlijke concurrentie. Er is onder andere gecontroleerd op over belading, afmetingen lading en voertuig, milieu en afval, technische staat van het voertuig, brandstof en overige accijns, arbeidstijdenwet, vervoersvergunningen, legaliteit lading, uitrusting en personeel.

Er zijn in totaal elf processen-verbaal opgemaakt voor verschillende overtredingen waaronder lading niet gezekerd(1x), loszittende ophanging(1x), een te lange vrachtwagen(2x), ontbreken van een stootbalk(1x), een te hoge vrachtwagen(1x), overbelading(3x), niet afgedekte lading(1x) en een onjuste kentekenplaat(1x).

In totaal werd voor ruim 900 euro aan boetes geïnd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,896
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen