Transport Online - Werknemers Brink’s donderdag in actie bij nieuwjaarsreceptie beveiligingsbranche

Werknemers Brink’s donderdag in actie bij nieuwjaarsreceptie beveiligingsbranche

Werknemers Brink’s donderdag in actie bij nieuwjaarsreceptie beveiligingsbranche
08-01-2015 10:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

WASSENAAR  - Circa 150 werknemers van geldtransporteur Brink’s maken donderdag hun opwachting bij de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Veiligheidsbranche in Wassenaar. Ze willen de brancheorganisatie wijzen op haar verantwoordelijkheid om haar leden de sectorcao na laten te leven en overtallig personeel van Brink’s over te nemen.

‘Wij zijn uw waardetransporteur, aangenaam’

De Nederlandse Veiligheidsbranche vertegenwoordigt de markt van particuliere beveiliging, recherche en geld- en waardetransport en houdt donderdag haar nieuwjaarsreceptie in Kasteel Wittenburg in Wassenaar. Uitgedost met spandoeken en grote borden met teksten als: ‘Wij zijn uw waardetransporteur, aangenaam’ en ‘vakmanschap’ en ‘loyaal’ stellen de Brink’s werknemers zich links en rechts van de oprijlaan van het kasteel op.

Overname van personeel

Leen van der List, actiecoördinator FNV Transport en Logistiek: “Feitelijk zou je kunnen zeggen dat via de actievoerders honderden vakmensen zich komen aanbieden. Dit aanbod mag niet worden genegeerd. Er ligt al een uitnodiging van Brink’s aan GSN, G4S en Securcash om te komen praten over het overnemen van personeel nu de Rabobank en SNS Bank als klanten overstappen naar GSN en haar onderaannemers. Het wordt hoog tijd dat deze nieuwe uitvoerders de uitnodiging accepteren. We hebben ze hiervoor tot vrijdag 9 januari aanstaande de tijd gegeven, anders worden nieuwe acties door ons niet uitgesloten. Morgen worden ze hier door de werknemers aan herinnerd.”

Peter de Jong, actiecoördinator CNV Vakmensen: “De nieuwe uitvoerders hebben de plicht hun eigen cao Particuliere Beveiliging na te leven. Hierin is duidelijk afgesproken dat de werknemers het werk volgen, als het werk niet verdwijnt maar overgaat naar een andere werkgever. Het aanbod dat de werknemers van Brink’s mogen solliciteren, is niet genoeg. Uiteindelijk gaat het vooral over de vraag wat voor arbeidsvoorwaarden bij de baan horen.”

Snel duidelijkheid voor werknemers nodig

De vakbonden eisen snel duidelijkheid voor de 600 werknemers die door de reorganisatie bij Brink’s hun baan verliezen. Afspraken tussen Brink’s en de nieuwe uitvoerders over het in dienst nemen van een substantieel aantal werknemers kunnen ook bijdragen aan het bereiken van een sociaal plan met Brink’s. De bonden willen dat het sociaal plan vier jaar geldt: tot eind 2018. Brink’s zegt vooralsnog slechts beperkt budget te hebben voor een regeling.

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot het verdwijnen van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen. Het werk verdwijnt niet, maar zal worden overgenomen door Geld Service Nederland (GSN) en haar onderaannemers. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions