Clicky


Vrachwagen ramt pijlwagen op A58 bij Moergestel

Vrachwagen ramt pijlwagen op A58 bij Moergestel [+foto]
07-01-2015 00:40 | Ongevallen | auteur De Redactie

MOERGESTEL - Er ontstond dinsdagavond een ravage op de A58 bij Moergestel nadat een vrachtwagenchauffeur een pijlwagen ramde van Rijkswaterstaat.

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond 6 januari om 22:30 uur. Vanwege werkwerkzaamheden werd het verkeer vanuit de richting Tilburg, rijdend richting Eindhoven naar één rijstrook geleid. Wegbeheerder Rijkswaterstaat had vanwege de wegwerkzaamheden een tekstwagen geplaatst.

De tekstwagen sloot de rechterrijstrook af. Een verlichte pijl verwees het verkeer naar de linker rijstrook. Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur merkte de afzetting te laat op en botste er frontaal bovenop. De hele snelweg was bezaaid met onderdelen van het tekstbord en de vrachtwagen.

Wegafsluiting

Rijkswaterstaat sloot de rijbaan tussen de afslag Tilburg Centrum-Oost en Moergestel helemaal af. Het wegdek en de vangrail moeten gerepareerd worden. De chauffeur bestuurde een trekker/oplegger combinatie met Italiaans kenteken die was geladen met bloemen. De man moest mee naar het bureau voor het afleggen van een verklaring en het opmaken van een proces-verbaal.