Zowel Hans als Gerard hebben geen geluk in tweede etappe Dakar 2015

Zowel Hans als Gerard hebben geen geluk in tweede etappe Dakar 2015
05-01-2015 22:14 | Algemeen | auteur De Redactie

VILLA CARLOS PAZ - Het zou een eerste echte test worden, etappe 2 van Villa Carlos Paz naar San Juan met 331 kilometer tegen de chrono. Het blijkt een zware proef voor de remmen, eenvoudig qua navigatie en uiteindelijk nog wat Fesh-Fesh zand dat voor menig rijder toch nog als een verrassing komt. Het team Iveco | De Rooy | Petronas heeft alledrie de rallytrucks weer over de finish met Hans als vierde, Gerard elfde en Pep keurig op een dertiende plaats.

Special 2

Toch had het zoveel mooier kunnen zijn; Hans en Gerard vertrekken vol overgave en dat wordt beloond met een eerste en tweede doorkomst na WP1. Ze weten deze spirit goed vast te houden, bij WP4 ligt Gerard nog keurig aan kop met 1:56 minuut voorsprong op MAZ-rijder Viazovich, Hans komt dan nog keurig als derde door op 3:16 minuut.

Daarachter zit het veld dicht op elkaar gepakt en zijn de verschillen klein. Dan gaat het na WP4 helaas mis voor Gerard en krijgt hij mechanische pech. Het oponthoud maakt hij niet meer goed. Hans weet zich uiteindelijk goed in de kop van klassement te handhaven met een 4e plaats, maar moet vandaag toch zijn meerdere erkennen in de KAMAZ van Nikolaev die na 3:34:01 uur de finishlijn passeert.

Nikolaev heeft na 331 kilometer een minimale voorsprong opgebouwd van 46 seconden op Viazovich en 49 seconden op teamgenoot Mardeev. Hans komt door op 1:27 minuut, Gerard laat uiteindelijk 5:27 minuut liggen, het technisch euvel heeft hem zeker de dagzege gekost. Pep Villa komt op 7:48 minuut van de winnaar over de meet en kan met een tevrede gevoel aan de verbinding naar het bivak beginnen.

Hans

Direct na de finish zet ook Hans zijn truck weer stil en doet zijn verhaal; "Het ging eigenlijk heel goed, in het begin wat last van gladheid op de snelle piste daardoor niet voluit gegaan. In het 2e deel kwamen we weer tussen de auto’s. Op een stuk met lastig Fesh-Fesh zand, reden we in het spoor van een aantal jeeps, met de hoeveelheid stof die dat gaf vielen we een aantal keer volledig stil. Het heeft ons zeker een dikke minuut oponthoud gegeven en misschien wel de tweede dag etappe gekost. Al met al goed tevreden over de piste en onze samenwerking in de cabine. De IVECO Powerstar voelt ook prima dus geen reden voor paniek", aldus een gedreven Hans Stacey, nu onderweg naar het bivak.

Gerard

"Het ging als een speer, in de bergen waren we al vrij snel de GINAF van Van Ginkel en de KAMAZ van Nikolaev voorbij. Het was zwaar voor de remmen maar de auto voelde goed, tot ik na zo’n 170 km uit de bergen kom en ineens geen gaspedaaldruk voel. Auto aan de kant en sleutelen, na ca. 7 minuten konden we onze weg vervolgen met een nieuw gaspedaal. Ook daarna liep het allemaal weer prima maar waren er geen mogelijkheden om nog tijd goed te maken omdat de piste te snel was. Balen maar ook dat hoort bij de Dakar, morgen weer een dag en dan zullen we wederom vol voor onze kansen strijden!"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden