Transport Online - Hitte vertraagt nog steeds zoektocht naar lichamen Griekse ferry

Hitte vertraagt nog steeds zoektocht naar lichamen Griekse ferry

Hitte vertraagt nog steeds zoektocht naar lichamen Griekse ferry
05-01-2015 18:47 | Algemeen | auteur De Redactie

BRINDISI - De zoektocht naar lichamen in de Griekse veerboot die voor de Italiaanse kust in brand vloog wordt ernstig bemoeilijkt omdat het op de plek waar de brand uitbrak nog altijd enorm heet is. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten maandag gezegd. Het vuur is nog altijd niet gedoofd.

Brandweerlieden en forensische experts hebben te maken met dikke zwarte rook en hoge temperaturen. Al drie dagen zijn ze op zoek naar lichamen, maar nog altijd hebben ze het autodek, waar de brand uitbrak, niet bereikt.

De brand op de Norman Atlantic, die 28 december uitbrak, heeft zeker elf levens geëist. Volgens Griekenland worden er nog negentien mensen vermist, maar dat aantal ligt volgens de Italiaanse autoriteiten wellicht hoger. De vrees bestaat dat sommige vrachtwagenchauffeurs in hun wagen lagen te slapen toen de brand uitbrak. Mogelijk waren er ook illegale immigranten aan boord.In totaal zijn 477 mensen gered. Negen lichamen zijn aan land gebracht en twee lichamen zijn in het water gezien, maar konden door het slechte weer niet geborgen worden. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions