Clicky


Vijfde mogelijke brokstuk gevonden in Javazee

Vijfde mogelijke brokstuk gevonden in Javazee
04-01-2015 17:01 | Ongevallen | auteur De Redactie

SURABAYA - In de zoektocht naar overblijfselen van het passagierstoestel van Air Asia in het gedeelte van de Javazee waar het hoogstwaarschijnlijk is neergestort is een vijfde brokstuk gevonden. Het brokstuk ligt in de buurt van vier andere grote voorwerpen die eerder al werden gelokaliseerd.

Ook op stranden zijn tijdens een onderzoek vanuit de lucht vermoedelijke vliegtuigonderdelen gezien. Of de brokstukken inderdaad van het vliegtuig zijn, is nog niet officieel vastgesteld.

Ondertussen lukt het duikers vanwege het slechte weer maar niet het grootste brokstuk, vermoedelijk de romp van het vliegtuig, te bereiken. Door de ruige zee worden slib en modder omgewoeld, waardoor de duikers niets kunnen zien.

Het vliegtuig vertrok vorige week zondag met 162 bemanningsleden en passagiers aan boord vanaf Surabaya. Circa 42 minuten later stortte het vliegtuig door nog onbekende oorzaak in de Javazee. Enkele minuten daarvoor had de piloot nog aan de luchtverkeersleiding laten weten dat hij dreigende wolken naderde, maar hij kreeg vanwege het drukke luchtverkeer geen toestemming om naar grotere hoogte te klimmen.



Tot nog toe zijn 31 lichamen gevonden. Mogelijk dat een groot aantal slachtoffers echter nog wordt gevonden in de wrakstukken.

Twintig vliegtuigen en helikopters en 27 schepen uit Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore en de Verenigde Staten zoeken zondag verder naar de zwarte dozen en onderdelen van de Airbus A320.  (Novum/AP)