Gerard, Hans en Pep met hun Iveco's van start gegaan in Dakar Rally 2015

Gerard, Hans en Pep met hun Iveco's van start gegaan in Dakar Rally 2015
04-01-2015 10:26 | Algemeen | auteur De Redactie

BUENOS AIRES - Onder enorme belangstelling van een massaal opgekomen, enthousiast publiek zijn de drie Iveco wedstrucks van Team Iveco/DeRooy/Petronas in het centrum van Buenos Aires van start gegaan voor de Dakar Rally 2015. De zware trucks konden niet over het startpodium en moesten er dus langs rijden.

De Dakar Rally 2015 is zaterdagavond officieel van start gegaan met een ceremoniële start. Het podium stond opgesteld op het Plaza de Mayo, voor het presidentiele paleis Casa Rosada van Cristina Fernández de Kirchner, de President van Argentinië.

In totaal gaan 161 motorfietsen, 137 auto's, 45 quads en 63 trucks de strijd aan met elkaar, met het zware parcours in onherbergzame gebieden en met de elementen. De 720 deelnemers uit 53 landen brachten de avond in de Argentijnse hoofdstad door voordat ze op zondagmorgen na een verbindingsroute de eerste klassementsproef van het meest uitdagende autosport event op onze planeet moeten afleggen.Het Team Iveco/DeRooy/Petronas had voorafgaand aan de start domicilie gekozen bij de plaatselijke Iveco dealer. "We hebben geen geheimen, maar we staan hier heerlijk rustig, en de auto's staan overdekt in de werkplaats. Daar konden de monteurs de laatste hand leggen aan het klaarmaken van de trucks. Er zijn altijd wel wat kleine zaken waar nog naar gekeken moet worden," aldus de kopman van het Iveco-team. Hij en zijn neef Hans Stacey kijken uit naar de strijd met hun belangrijkste concurrenten, de mannen van het Kamaz-team die bekend staan om hun 'alles of niets' rijstijl.Volgens de organisatie stonden er 650.000 toeschouwers langs de route door Buenos Aires om de deelnemers uit te zwaaien, terwijl zo'n 150.000 fans twee dagen ervoor al aanwezig waren bij de technische keuring in het Tecnópolis complex.

De eerste klassementsproef op zondag is kort, gemeten naar de standaards van de Dakar Rally, en gaat van start in de buurt van Baradero na een verbindingsroute van 225 kilometer terwijl de finish in San Nicolas de Los Arrocos is.De route op de eerste dag is 833 kilometer lang door centraal Argentinie, met een klassementsproef van 175 kilometer, waarna de rallykaravaan overnacht in het bivak bij de stad Villa Carlos Paz, bekend uit het Wereldkampioenschap rally's.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden