Transport Online - Uitgebrande veerboot Norman Atlantic naar Brindisi gesleept

Uitgebrande veerboot Norman Atlantic naar Brindisi gesleept

Uitgebrande veerboot Norman Atlantic naar Brindisi gesleept
02-01-2015 11:40 | Algemeen | auteur De Redactie

BRINDISI - Het uitgebrande wrak van de Griekse veerboot Norman Atlantic is naar de haven van Brindisi in Italië gesleept. Daar zullen brandweerlieden aan boord gaan om te zoeken naar slachtoffers van de brand op het veer, zei sleepbootreder Giuseppe Barretta. De brand kostte aan zeker elf mensen het leven.

De brand brak zondag uit. Hoeveel mensen precies aan boord waren, is onduidelijk, omdat Italië en Griekenland uiteenlopende cijfers geven over de aantallen vermisten. Vermoedelijk werden illegale migranten verscholen in vrachtwagens met het veer naar Europa gesmokkeld. Zij zouden in de vuurzee en de rookwolken het leven hebben gelaten.

Volgens Italië zijn 477 mensen gered, grotendeels vanwege een gewaagde reddingsoperatie waarbij een Italiaanse helikopter in ruw weer overlevenden van dek plukte.Donderdagmiddag werd begonnen met het verslepen van de Norman Atlantic. Uiteindelijk duurde het zo'n zeventien uur voor de sleepboot met de veerboot in Brandisi aanmeerde.Het openbaar ministerie in Bari heeft ondertussen naar nog eens vier medewerkers van de Griekse veerdienst Anek een onderzoek ingesteld, meldde ANSA. Het gaat om twee bemanningsleden van de veerboot en twee vertegenwoordigers van Anek. De kapitein van het vaartuig en de directeur van de scheepswerf die de veerboot bouwde gingen het viertal voor.

Italiaanse kranten citeerden vrijdag uit transcripten van het verhoor van kapitein Argilio Giacomazzi, afgelopen woensdag. Giacomazzi zei daarbij dat de bemanning zijn instructies de reddingsboten te water te laten niet opvolgde en dat er te veel voertuigen op het autodek stonden. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions