Clicky


Combex chauffeur Jan Hiemstra door collega's verrast

Combex chauffeur Jan Hiemstra door collega's verrast [+foto's]
31-12-2014 16:45 | Transport | auteur De Redactie

EASTERMAR - Jan Hiemstra gaat met pensioen. Zijn collega's vonden het tijd om hem te verrassen nu hij afscheid neemt van zijn loopbaan als chauffeur. Afgelopen maandag 29 december reden zij naar zijn huis waar hij afscheid nam van al zijn collega's bij transportbedrijf Combex uit het Friese Eastermar. Vanuit daar maakte hij zijn laatste ritje op weg naar de "oudejaarsborrel".

Jan Hiemstra is, na de overname van transportbedrijf Rinsma, in 2005 in dienst gekomen bij transportbedrijf Combex.

Jan heeft zijn hele werkbare leven besteed aan, zoals hij zelf aangeeft, ”mijn hobby”. Bij de Combex voelde hij zich als een vis in het water.

Jan is een onrustig type, altijd druk met van alles en nog wat maar leeft voor zijn werk. Hij reed met een Scania met oplegger en verrijdbare kraan om zo de bouwmaterialen voor de diverse opdrachtgevers zelf te kunnen lossen.

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat was Jan bezig om als ambassadeur van Combex, en dus ook van de opdrachtgevers van Combex, de producten aan te leveren op bouwplaatsen door heel Nederland.

Per jaar goed voor zo’n 100.000 kilometer, gestart met het werk op 18-jarige leeftijd tot heden 65-jarige leeftijd kunnen wij hem dus oprecht een kilometer miljonair noemen, ca 4,7 miljoen kilometers en dan tussendoor nog zelf zorgen voor het laden en lossen van de lading.

Per rit zo’n 31 ton laden en gemiddeld 2,4 rit per dag= 12 ritten per week. Dat betekent dat Jan per week circa 350 ton lading vervoerde. Als, je dit gaat berekenen over zijn hele werkzame leven als chauffeur zou dit betekenen dat hij behalve veel kilometers ook veel lading-gewicht heeft verreden namelijk circa 800.000 ton!