Transport Online - Albanese matrozen omgekomen bij vastmaken Norman Atlantic

Albanese matrozen omgekomen bij vastmaken Norman Atlantic

Albanese matrozen omgekomen bij vastmaken Norman Atlantic
30-12-2014 13:48 | Algemeen | auteur De Redactie

TIRANA - Twee matrozen van een Albanese sleepboot zijn dinsdag om het leven gekomen toen ze probeerden de door een brand getroffen Griekse veerboot Norman Atlantic vast te maken. Volgens de politie in de havenstad Vlorë werden ze geraakt door een tros. Het Albanese ministerie van defensie bevestigde de dood van de twee mannen.

Een van de matrozen overleed vrijwel meteen, de ander kreeg nog hulp van een medisch team, maar deze hulp mocht niet meer baten.

De Norman Atlantic raakte zondag onderweg van Griekenland naar Italië in brand. In een moeizame reddingsoperatie werden zondag en maandag honderden passagiers en bemanningsleden met helikopters van boord gehaald. Tien opvarenden kwamen om het leven.De berging van de verlaten veerboot vindt plaats onder leiding van Smit Salvage uit Rotterdam. Martijn Schuttevaer, woordvoerder van moederbedrjf Royal Boskalis Smit, zei dat dinsdagochtend een lijn was vastgemaakt en dat het maken van een verbinding met een zwaardere tros prioriteit kreeg nu er sterkere sleepboten zijn gearriveerd. Het was niet duidelijk of het ongeluk met de Albanese matrozen gebeurde tijdens deze operatie.

Martijn Schuttevaer zei ook dat de ploegen door het schip gaan om overgebleven branden te blussen. "Er is nog steeds rook", zei hij. Het is nog niet bekend waar de veerboot naar toe moet worden gesleept.

De Italiaanse marine zegt dat het zoeken naar slachtoffers nog voortduurt. Door discrepanties in het scheepsmanifest is het onmogelijk vast te stellen of iedereen terecht is. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen