Clicky

 
Transport Online - Dodental Italiaanse veerboot Norman Atlantic blijft oplopen

Dodental Italiaanse veerboot Norman Atlantic blijft oplopen

Dodental Italiaanse veerboot Norman Atlantic blijft oplopen
30-12-2014 00:22 | Algemeen | auteur De Redactie

BARI - De Italiaanse kustwacht heeft nog twee lichamen geborgen bij de Italiaanse veerboot die zondag in de Adriatische Zee in brand vloog. Het dodental komt daarmee vooralsnog uit op tien.

De evacuatie van de passagiers werd in de middag afgerond, 427 mensen werden in totaal van boord gehaald, aldus de Italiaanse minister van transport Maurizio Lupi. Op het scheepsmanifest stonden de namen van 422 passagiers en 56 bemanningsleden, maar volgens admiraal Giovanni Pettorino stonden tachtig van de mensen die zijn gered helemaal niet op de lijst. Dat lijkt te bevestigen waar onder andere premier Matteo Renzi eerder op de dag al op zinspeelde: dat er een aantal illegale migranten op de boot zaten die Italië hoopten te bereiken.

Vanwege de onduidelijkheid over de passagiers is het nog onmogelijk te zeggen hoeveel mensen worden vermist. En het gaat daarbij niet alleen om passagiers die niet op de lijst stonden, maar ook mensen die wel een kaartje hadden maar uiteindelijk niet op de boot waren gestapt. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden