Clicky


Dodental brand Griekse ferry stijgt tot acht

Dodental brand Griekse ferry stijgt tot acht
29-12-2014 13:31 | Algemeen | auteur De Redactie

BARI - BARI - Het aantal doden als gevolg van de brand op de Griekse veerboot Norman Atlantic in de Adriatische Zee is opgelopen tot acht. Op het schip werden maandagochtend vier doden aangetroffen, meldde de Griekse kustwacht. Later op de dag maakte de Italiaanse kustwacht bekend dat er nog eens twee lichamen zijn geborgen. Zondag stierf al een Griek nadat hij vast was komen te zitten in de noodglijbaan van een reddingssloep.

In totaal zijn 427 mensen van de boot gered, onder wie 56 bemanningsleden, zei de Italiaanse minister van transport Maurizio Lupi. Op het manifest stonden echter 478 namen. Volgens Lupi is het nog te vroeg om te zeggen of en hoeveel mensen er worden vermist. Hij suggereerde dat er mogelijk mensen zijn die een kaartje hadden voor de veerboot, maar toch niet zijn opgestapt.



Een eerste groep van 49 geredde opvarenden arriveerde maandagochtend per boot in de haven van de Italiaanse stad Bari. De brand op de Norman Atlantic brak zondagochtend uit op een autodek toen de veerboot onderweg was van Griekenland naar Italië. (Novum/AP)