Ongeveer 160 geldautomaten Rabobank leeg door acties Brink's

Ongeveer 160 geldautomaten Rabobank leeg door acties Brink's
27-12-2014 19:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Door de actie van het personeel van geldtransporteur Brink's Nederland zijn circa 160 geldautomaten van Rabobank leeg. Dat is 7 procent van het totaal aantal van 2300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft.

Rabobank is daarmee zaterdag het hardst getroffen door de actie van personeel van geldtransporteur Brink's Nederland. "Aangezien onze dienstverlening altijd gericht is op maximale beschikbaarheid van de geldautomaten, kunnen we spreken van een flinke impact op onze dienstverlening", aldus de woordvoerder.

Bij de andere banken was het effect veel minder groot. Een woordvoerder van ABN Amro liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig van zijn geldautomaten de kans bestaat dat ze zaterdag leeg zijn geraakt. Dat komt vooral doordat het merendeel van ABN Amro's geldautomaten door andere dienstverleners wordt bijgevuld. Bij SNS Bank waren er zaterdag weinig tot geen gevolgen, zei een woordvoerder.

De vakbonden riepen hun leden hun leden vrijdagavond op de geldautomaten van Rabobank en een aantal van ABN Amro en SNS Bank vanaf zaterdag 06.00 uur niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen de manier waarop de geldtransporteur wil reorganiseren. Het overgrote deel van de zaterdagploeg van Brink's (circa tweehonderd man) heeft volgens de bonden aan de actie meegedaan.

De vakbonden deden hun oproep na het uitblijven van overeenstemming over een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers die hun baan verliezen. Bij Brink's Nederland werken ongeveer duizend mensen.

De directie van Brink's Nederland kondigde zaterdag aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. De zaak dient maandag bij de rechtbank in Utrecht. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden