Clicky


Merkonafhankelijke, internationaal inzetbare hybride kaart voor tanken en oplaadpalen

Merkonafhankelijke, internationaal inzetbare hybride kaart voor tanken en oplaadpalen
23-12-2014 13:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOORDWIJKERHOUT - DKV Euro Service komt vanaf begin 2015 met een kaart waarmee zowel kan worden getankt als elektrisch opgeladen. Deze hybride DKV kaart is bruikbaar voor alle voertuigmerken en internationaal inzetbaar.

Alleen in Duitsland zijn er momenteel al zo’n 1.500 openbare oplaadpunten voor e-voertuigen en plug-in hybrids. Er wordt inmiddels gewerkt aan uitbreiding van het oplaadnetwerk naar andere landen. Gebruikers van de hybride kaart kunnen voor hun conventionele brandstof als vanouds terecht bij de circa 54.400 bestaande acceptatiepunten van DKV Euro Service (waaronder 39.400 DKV tankstations).

Zelfs bij de zogenaamde gemengde wagenparken zien we een voortdurende stijging van het aandeel elektrische en hybride voertuigen. Toch schiet de verzorgingssituatie op dit gebied nogal eens tekort. "Tot nu moest een bestuurder van elektrische en hybride voertuigen meerdere kaarten en codes bij zich hebben", zegt DKV directeur Alexander Hufnagl.

"Daardoor zijn de mogelijkheden in de praktijk nogal eens beperkt tot oplaadpalen op het eigen bedrijfsterrein of van het plaatselijk netwerk van de energieleverancier."

De hybride DKV kaart zal leiden tot een bundeling van het huidige, heterogene aanbod van oplaadpalen in een internationaal verzorgingsnet. Vanaf nu heeft de gebruiker nog maar één kaart nodig voor opladen en conventioneel tanken, en hij behoudt daarbij zijn uniforme, overzichtelijke factuur.