Clicky

 
Transport Online - Argentijnse vrachtwagenchauffeur staken

Argentijnse vrachtwagenchauffeur staken

Argentijnse vrachtwagenchauffeur staken
28-06-2012 10:40 | Buitenland | auteur de redactie
BUENOS AIRES (Novum/AP) - Duizenden Argentijnse vrachtwagenchauffeurs en andere vakbondsleden hebben woensdag voor een dag het werk neergelegd. Ze kwamen voor het presidentiële paleis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bijeen om belastingverlagingen te eisen.

Hugo Moyano, hoofd van de machtige overkoepelende vakbeweging en eens een trouwe bondgenoot van president Cristina Kirchner en haar overleden man oud-president Nestor Kirchner, had de staking georganiseerd. Mede door de steun van Moyano werd Kirchner in oktober herkozen.

De vakbeweging van Moyano wil dat de overheid de inkomstenbelasting verlaagt om zo een hoger salaris te bewerkstelligen. Analisten schatten de inflatie in Argentinië op 25 procent per jaar."Het zou mevrouw de presidente niets kosten om met de arbeiders te praten", zei Moyano, een nurkse oud-trucker, tegen zijn aanhangers. Kirchner zelf liet zich niet zien.

Ondanks de indrukwekkende menigte zorgde de staking woensdag niet voor al te veel problemen. In het openbaar vervoer werd niet gestaakt. Naast vrachtwagenchauffeurs namen onder meer vuilnisophalers en werknemers in de gezondheids- en textielsector aan de staking deel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats