Clicky


TenCate levert aan vliegtuigbouwer Kestrel

TenCate levert aan vliegtuigbouwer Kestrel
23-12-2014 08:29 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

ALMELO - TenCate Advanced Composites Noord-Amerika, een wereldwijd toonaangevende leverancier van composietmaterialen voor de lucht- en ruimtevaart, is een lange termijn leverings-overeenkomst voor composietmaterialen aangegaan met Kestrel Aircraft uit Superior (Wisconsin), in de Verenigde Staten van Amerika. Het nieuwe, geheel composieten turbopropvliegtuig Kestrel K-350 zal het nieuwste TC275-1 epoxy prepregsysteem van TenCate benutten. Het TC275-1 systeem kenmerkt zich door een superieure warmte-vocht sterkteretentie, het vermogen om te harden bij 135°C hetzij 177°C, en kan vrijstaand worden verwerkt voor het uitharden ten behoeve van prestaties bij hoge temperaturen. Financiële details worden niet verstrekt.

De Kestrel K-350 wordt een geheel composieten, eenmotorig turbopropvliegtuig dat tot 8 passagiers kan meenemen voor vluchten op hoge snelheid over lange afstanden naar bestemmingen die grote jets niet kunnen bereiken. De slanke, aerodynamische lijnen en de grote drukcabine van de Kestrel zijn het directe resultaat van de geavanceerde composietconstructie. Composieten kenmerken zich door hoge sterkte en bieden grote ontwerpvrijheid, waardoor een innovatiever en eleganter casco-ontwerp mogelijk is voor meer ruimte en interieurcomfort.



Joe Morris, directeur van TenCate Advanced Composites in Noord-Amerika licht toe: "TenCate is verheugd composietleverancier te zijn aan Kestrel Aircraft. Deze lange termijn leveringsovereenkomst onderschrijft de voortzetting van de succesvolle lange termijnrelatie die wij reeds hadden met het managementteam van Kestrel. Wij kijken uit naar de eerste vlucht en de certificering."

Alan Klapmeier, CEO van Kestrel Aircraft, verklaart: "In de afgelopen jaren heb ik reeds nauw samengewerkt met TenCate en ben onder de indruk geraakt van hun sterke klantfocus en strategische groei in de afgelopen twee decennia. Met groot vertrouwen belasten wij hen met een consistente levering van prepregmaterialen van hoge kwaliteit voor de K-350."