Transport Online - Gedupeerde chauffeurs overhandigen kerstpakketten met poep aan Van der Aart Transport [+foto's]

Gedupeerde chauffeurs overhandigen kerstpakketten met poep aan Van der Aart Transport

Gedupeerde chauffeurs overhandigen kerstpakketten met poep aan Van der Aart Transport [+foto's]
22-12-2014 12:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

DRACHTEN - Onder het motto ‘Van der Aart helpt iedereen in de stront’ overhandigen maandag een aantal gedupeerde vrachtwagenchauffeurs met hun families het transportbedrijf uit Drachten kerstpakketjes met ‘dezelfde toepasselijke inhoud’.

Van der Aart Transport uit Drachten werkte jarenlang met een illegale constructie, waarbij vrachtwagenchauffeurs opdraaiden voor de ondernemersrisico’s van het bedrijf. Zodra chauffeurs stopten met hun werk voor van der Aart, kregen zij te maken met torenhoge rekeningen. Eerder lag het bedrijf al onder vuur van de inspectie die de constructie verbood. Het bedrijf moest haar werkwijze om die reden aanpassen.

Edwin Atema van FNV Transport en Logistiek: “Van der Aart probeert de chauffeurs en oud-chauffeurs nog altijd financieel in de tang te houden en uit te knijpen. Recent nog legde het bedrijf beslag op de privéwoning van een oud chauffeur, waarvan het bedrijf zegt nog geld tegoed te hebben.”

De gedupeerde vrachtwagenchauffeurs pikken het gedrag van het transportbedrijf niet langer en eisen stopzetting van de financiële represailles en een correcte afhandeling van hun dienstverband. Eén van de gedupeerde vrachtwagenchauffeurs: "Meneer Van der Aart heeft mij en mijn collega's gewoonweg een constructie in gerommeld die illegaal is met als doel daar zelf beter van te worden. Daarbij werd bewust gebruik gemaakt van de slechte arbeidsmarktpositie die chauffeurs hebben en onze liefde voor het vak. Een vrachtwagenchauffeur wil gewoon rijden."

FNV Transport en Logistiek is blij dat de vrachtwagenchauffeurs uit de anonimiteit stappen en de aanval kiezen. De laatste tijd heeft de vakbond bij de inspectie een aantal vergelijkbare zaken aangeleverd waarbij werkgevers chauffeurs illegale constructies in rommelen. Atema: “We zien dat vrachtwagenchauffeurs noodgedwongen toetreden tot dit soort gekke constructies. Bedrijven zetten soms gewoon een nieuw business model op in de strijd tegen de buurman die de zaak flest door het oneigenlijk gebruik van chauffeurs uit goedkope lonenlanden. Laat dit een waarschuwing zijn voor de bedrijven die het doen en chauffeurs die er in dreigen te stinken. We pleiten dan ook voor meer capaciteit bij de Inspectie Leefomgeving en Transport om ook dit soort constructies met wortel en tak uit te roeien.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions