Clicky


Twintig Schmitz Cargobull koeltrailers voor Farm Trans Group

Twintig Schmitz Cargobull koeltrailers voor Farm Trans Group
22-12-2014 09:57 | Trailers | auteur De Redactie

ROTTERDAM - FTT Holland, onderdeel van de Farm Trans Group uit Moerdijk, heeft twintig nieuwe Schmitz Cargobull koeltrailers uitgerust met krachtige en schone koelmotoren uit de Thermo King SLXe-serie. Het gaat om tien single-temp SLXe-300 units en tien multi-temp SLXe-Spectrum units. Alvorens tot aanschaf werd besloten, werd eerst een grondige vergelijkende praktijktest uitgevoerd, waaraan ook andere koelmachinemerken deelnamen. Uit die test kwam naar voren dat de nieuwe machines van Thermo King niet alleen schoner en stiller zijn, maar dat ze ook zuiniger zijn. Het bedrijf kwam uit op een besparing van een halve liter per uur.

Het gaat nu om twintig Schmitz Cargobull trailers voor FTT Holland waarbij de Farm Trans Group in totaal de beschikking heeft over een vloot van 250 koeltrailers. Hierin is dus een fikse efficiencyslag te bereiken voor het bedrijf. De Farm Trans Group ontplooit een breed scala aan activiteiten waarbij FTT Holland deze trailers zal inzetten op het vervoer naar Groot-Brittannië. Op die trajecten zijn de proeven ook uitgevoerd. Farm Trans Group heeft een eigen werkplaats met kundige monteurs die een vergelijk deskundig en praktijkgericht kunnen begeleiden.

Manager Fleetsupport Jan-Marijn Vink bij Farm Trans Group: “Wanneer je ons werk bekijkt, dan lijkt het op het eerste gezicht dat er weinig verbetering in efficiency te behalen valt. Thermo King heeft ons aangetoond dat er toch echt wel verbeteringen te realiseren zijn. En wanneer de genoemde besparing zich over de volle breedte van de vloot voor doet, dan hebben alle betrokkenen, niet in de laatste plaats het milieu, daar baat bij.”

Hij legt uit dat er met de trailers uiteenlopende producten vervoerd worden in temperatuur variërend tussen de -20°C voor diepgevroren vlees, +8°C voor AGF en +20°C voor chocolade. “Daarvoor is bij de nieuwe Thermo King machines van te voren het optimale koelprogramma in te stellen via OptiSet+. We kunnen onze klanten hierdoor garanderen dat hun product in optimale conditie bij de eindklant afgeleverd wordt.”

“Farm Trans Group is een bedrijf met meerdere vestigingen en met chauffeurs van verschillende nationaliteiten. We zijn een echt pan Europees transportbedrijf geworden. We hebben gezien dat de nieuwe Thermo Kings efficiënter zijn. Dat blijkt ook uit het feit dat ze voor alle hier werkende chauffeurs eenvoudig te bedienen zijn. Ze zijn niet alleen zuiniger, maar ze maken ook minder draaiuren. De pull-down is beter, waardoor de laadruimte eerder weer op de gewenste temperatuur is. Daarbij komt dat de chauffeurs melden dat ze stiller zijn. En wanneer er zich dan ook nog op relatief korte afstand een servicevestiging bevindt van Thermo King, dan is wat ons betreft het plaatje compleet.”

Jan-Marijn Vink wijst erop dat wanneer het erg druk is, de monteurs van Thermo King toch gewoon langs komen bij de werkplaats in Moerdijk.

De Farm Trans Group heeft vestigingen in Moerdijk, Middelharnis en Polen en vanaf 1 januari 2015 in Barendrecht. Het bedrijf telt 200 trekkende eenheden, 375 trailers en een vaste kern van meer dan 75 charters. Farm Trans Group biedt een breed scala van logistieke diensten, zoals geconditioneerd transport, bulkvervoer, vervoer van organische grondstoffen en containervervoer.