Clicky

 
Transport Online - Werkgarantie voor Jumbo chauffeurs tot 1 januari 2016

Werkgarantie voor Jumbo chauffeurs tot 1 januari 2016

Werkgarantie voor Jumbo chauffeurs tot 1 januari 2016
27-06-2012 13:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
De afgelopen weken is er onderhandeld door CNV Dienstenbond over een sociaal plan met Jumbo/C1000. De bestaande kantoren met bijbehorende afdelingen van Jumbo en C1000 worden geïntegreerd en voor een deel verplaatst. Om de gevolgen van deze samenvoeging voor de medewerkers op een goede manier op te vangen was het nodig het reeds bestaande sociaal plan C1000 te verbeteren.

CNV Dienstenbond is tevreden over het onderhandelingsresultaat en legt dat binnenkort positief voor aan de leden. Kitty Huntjens, bestuurder CNV Dienstenbond: "Er ligt een goed sociaal plan met antwoorden op de meeste bezwaren vanuit de werknemers. Ik hoop dan ook dat FNV deze afspraken alsnog omarmt, zich aansluit en samen met ons tekent voor dit plan."

Het sociaal plan krijgt een looptijd van 4,5 jaar, van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2016.

Van werk naar werk
De belangrijkste inzet was de begeleiding van werk naar werk. Voor medewerkers die boventallig worden en van wie de werkplek vervalt wordt volop geïnvesteerd in de begeleiding van werk naar werk. Tegelijkertijd zijn er afspraken gemaakt om het aantrekkelijk te maken om bij verplaatsing van de functie het werk te kunnen volgen. Zo zijn er mogelijkheden om op de "oude" standplaats voor een gedeelte te blijven werken en het spitsrijden te vermijden.


De directe medewerkers in de distributiecentra (magazijnmedewerkers en chauffeurs) krijgen een werkgelegenheidsgarantie tot 1 januari 2016.

DC Gieten
Doordat CNV Dienstenbond is blijven overleggen zijn er aanvullende afspraken voor DC Gieten gerealiseerd. De afspraken richten zich op de medewerkers van DC Gieten die door de overgang van C1000 naar Coop voor een keuze komen te staan. Ook zijn er voor DC Gieten, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, ook regelingen getroffen voor uitzendkrachten.

Mochten er na 2016 nog medewerkers in het kader van de integratie boventallig raken, dan overleggen de partijen over de verlenging van het sociaal plan.

Lees ook:
» Distributiecentrumwerkers eisen werkzekerheid in ultimatum voor Jumbo
» Jumbo verkoopt ruim honderd winkels
» Petitie Jumbo distributiecentrumwerkers voor respect en waardering
» Werknemers Jumbo-distributiecentrum Veghel eindelijk marktconform beloond

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions