Transport Online - Aanpassing emissieklassen en -eisen Tsjechië en Oostenrijk

Aanpassing emissieklassen en -eisen Tsjechië en Oostenrijk

Aanpassing emissieklassen en -eisen Tsjechië en Oostenrijk
19-12-2014 09:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOORDWIJKERHOUT - DKV Euro Service, al bijna 80 jaar één van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, wijst op een wijziging in de tolheffing in Tsjechië en Oostenrijk. Vanaf 1 januari 2015 wordt er een nieuwe emissieklasse toegevoegd in Tsjechië, namelijk klasse 6.

Voor transportondernemingen betekent dit, indien van toepassing, dat een herregistratie nodig is. In Oostenrijk worden er vanaf 1 januari 2015 nieuwe eisen gesteld op het gebied van herkenbaarheid. Ieder transporteur die in- of door Oostenrijk rijdt is verplicht om een Oostenrijkse Euro-sticker voor uitlaatgassen zichtbaar op het voertuig te plaatsen.

De aanpassing in Tsjechië betekent voor transportondernemingen dat er een herregistratie nodig is om de huidige klasse 5, waaronder de klasse 6 voertuigen nu nog vallen, te wijzigen in de nieuwe klasse 6 tolheffing. Naast de herregistratie van het voertuig, dienen transportondernemingen die reeds beschikken over een On Board Unit deze tevens te herzien.

In Oostenrijk zal vanaf januari 2015 een verplichting worden ingesteld voor het rijden met een geldige Euro-sticker voor uitlaatgassen, op ieder voertuig van meer dan 3,5 ton totaalgewicht. Deze sticker is alleen te verkrijgen in Oostenrijk zelf, bij onder andere garages of dealers. Vóór het binnenrijden van de milieuzone in Oostenrijk, die bestaat uit Wenen en het oosten van Neder-Oostenrijk, dient de sticker zichtbaar te zijn bevestigd op het voertuig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions