Clicky

 
Transport Online - Vakbond blokkeert in- en uitgang transportbedrijf De Dijcker

Vakbond blokkeert in- en uitgang transportbedrijf De Dijcker

Vakbond blokkeert in- en uitgang transportbedrijf De Dijcker
26-06-2012 11:02 | België | auteur de redactie
VLIERZELE(B) - Bij het Belgisch transportbedrijf De Dijcker in Vlierzele, België, heeft ABVV-BTB vanochtend de in- en uitgang afgesloten. De vakbond neemt het niet dat er zes maanden na de toekenning van de wet op continuïteit ondernemingen (WCO) nog geen duidelijkheid is over de toekomst van het bedrijf en het aantal mensen dat kan blijven.

Group De Dijcker telt 350 werknemers, werkzaam in Vlierzele, Grimbergen, Zemst, Puurs en Gent. Het bedrijf verzorgt onder meer zwaar transport, heeft een betonafdeling, verwerkt sloop- en bouwafval en doet aan transport over water.

Eind december 2011 besliste de rechtbank in Oudenaarde om het bedrijf zes maanden uittstel van betaling te verlenen. ABVV-BTB kondigde eind mei al een staking aan maar wachtte tot vandaag om tot actie over te gaan.

"Normaal zou er tijdens het weekend een akkoord zijn geweest met de enige kandidaat-overnemer", aldus gewestelijk secretaris Bart Kesteloot (ABVV-BTB). "We hadden vernomen dat 130 personeelsleden een nieuwe werkgever zouden krijgen. Maar blijkbaar gaat het momenteel maar om een 80-tal plaatsen: chauffeurs, garagepersoneel en kantoormedewerkers."


De staking beperkt zich tot de hoofdvestiging, maar ABVV-BTB sluit niet uit dat de actie naar de andere vestigingen zal uitbreiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats