Clicky


Realisatie containerterminal CTU Lelystad een feit

Realisatie containerterminal CTU Lelystad een feit
18-12-2014 17:17 | Algemeen | auteur De Redactie

LELYSTAD - Op donderdagavond 17 december hebben de leden van Provinciale Staten van Flevoland ingestemd met de realisatie van het havengebied Flevokust bij Lelystad. Voor de Theo Pouw Groep betekent dit de realisatie van een nieuwe containerterminal, genaamd CTU Lelystad. Tegelijkertijd maakt CTU bekend niet langer exploitant te zijn van de terminal in Kampen.

Al vorig jaar november tekende de Theo Pouw Groep een overeenkomst voor de exploitatie van een containerterminal in Lelystad. Het plan voor de Flevokust heeft het toen niet gehaald. In het afgelopen jaar heeft het college gewerkt aan een nieuw plan. Ook binnen dit nieuwe plan ziet de Theo Pouw Groep veel mogelijkheden voor een containerterminal, daarom tekenden zij op 25 november een nieuwe overeenkomst met Provincie Flevoland. Op 17 december heeft Provinciale Staten ingestemd met de realisatie van deze buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad.

Naast de start van een terminal in Lelystad, eindigt de samenwerking bij de terminal in Kampen. Etienne Morriën, directeur CTU: “Lelystad past logistiek goed binnen ons bedieningsgebied. Bovendien vinden veel ontwikkelingen plaats in Lelystad en de regio. Omdat wij meer toekomst zien in Lelystad voor een containerterminal, is besloten uit de samenwerking in Kampen te stappen. Wel zijn er nog afspraken over de uitvoering van een deel van de commerciële activiteiten, klanten kunnen dan ook nog steeds bij ons terecht voor hun logistieke vraagstukken in en om Kampen.”

Met de procedure van de aanbesteding wordt in januari gestart; de verwachte opening van CTU Lelystad is in het vierde kwartaal van 2016. CTU bekijkt momenteel de mogelijkheden om tot die tijd van een andere nabijgelegen locatie gebruik te maken, zodat zo snel mogelijk met de op- en overslag van containers in Flevoland gestart kan worden.

CTU is een veelzijdige dienstverlener binnen het vervoer van containers met inland containerterminals in Utrecht, Tiel en Lelystad. De dienstverlening bestaat uit containertransport over water tussen de locaties en de zeehavens, op- en overslag op de terminals van containers en gecontaineriseerde goederen, en het voor- en natransport met (eigen) trucks binnen en buiten de regio’s.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions