Clicky


MCS behaalt AEO-certificaat

MCS behaalt AEO-certificaat
18-12-2014 17:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DRACHTEN - Op 17 december 2014 heeft MCS op haar hoofdkantoor in Drachten het AEO-certificaat uitgereikt gekregen door de douane. Met dit certificaat bestempelt de douane MCS als een betrouwbare partij. Het certificaat is geldig voor de terminals van MCS in Meppel, Leeuwarden en Westerbroek, alsmede voor het hoofdkantoor in Drachten.

AEO-status

Middels het behalen van de AEO-certificering beoogt MCS een veilige werkomgeving te creëren voor werknemers en een maximale bijdrage te leveren aan een beveiligde logistieke keten. Als aanvulling op het ISO 9001-2008 certificaat toont de AEO-status aan dat MCS aan strikte eisen voldoet en dat ze op een georganiseerde en systematische manier te werk gaat.

Het certificaat garandeert dat de douanewetgeving en fiscale wetgeving wordt nageleefd, dat MCS financieel gezond is en dat de beveiliging van de goederenstromen optimaal is.

Voordelen voor klanten

Het behalen van de AEO-status is voor MCS een enorme versterking naar haar klanten toe. De certificering heeft verschillende voordelen voor klanten van MCS. Zo worden er vanaf nu minder fysieke controles en documentcontroles door de douane uitgevoerd.

Mochten er wel controles nodig zijn dan ontvangt MCS hiervan een vooraankondiging als de goederen nog onderweg zijn.

Tot slot heeft MCS voorrang bij controles en is er de mogelijkheid om controles op een bepaalde locatie te laten plaatsvinden. Met de AEO-status toont MCS dat naast kwaliteit en betrouwbaarheid ook veiligheid en beveiliging een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering.