Clicky

 
Transport Online - Onderdelen van Groep Jumbo Groenewegen failliet

Onderdelen van Groep Jumbo Groenewegen failliet

Onderdelen van Groep Jumbo Groenewegen failliet
25-06-2012 15:58 | Faillissementen | auteur de redactie
HELMOND/AMSTERDAM - Voor de rechtbank van 's-Hertogenbosch is dinsdag 19 juni Fabricatie Vervoermiddelen BV failliet verklaard. Het bedrijf is gevestigd aan de Mierloseweg 244 in Helmond waar ook Jumbo Groenewegen trailers gevestigd is. Morgen, dinsdag 26 juni zal voor de rechtbank van Amsterdam Standard Trailers BV failliet verklaard worden.

"Beider bedrijven zijn onderdeel van de Jumbo Groenewegen Groep. De Groep Jumbo Groenewegen is niet failliet", meldt de curator maandag aan de redactie van Transport Online.

Volgens curator Mr. Michielsen van Van Iersel Luchtman Advocaten uit Uden, wacht er voor zeven werknemers ontslag. De reden voor het faillissement is dat het al langere tijd heel slecht gaat in de trailermarkt en de productie/vraag te laag is om de kosten te kunnen dekken.

Mr. Michielsen: "Ondanks de fusie is de vraag verder afgenomen waardoor er nu aanzienlijke verliezen worden geleden en de investeerders niet meer bereid zijn gelden te injecteren. Groot probleem is dat de gefailleerde Fabricatie Vervoersmiddelen B.V. heel erg klein is ten opzichte van zowel de inkoop als de verkoop en geconfronteerd wordt met hoge inkoopprijzen van assen uit Duitsland en lage afzetprijzen. Zij moet tevens opboksen tegen grote concurrenten uit Duitsland. Deze lage tarieven vernietigen de Nederlandse trailerindustrie. De initieel hoge investering was gebaseerd op een groeiscenario, echter bleek het in de praktijk een krimpscenario: er werd uitgegaan van minimaal acht vrachtwagens/trailers per week, in de praktijk bleken dit uiteindelijk slechts twee vrachtwagens/trailers te zijn."


Volgens de curator valt het aantal ontslagen in Nederland mee omdat de productie met name in Bosnië plaatsvindt.

De curator is in gesprek met een mogelijk geïnteresseerde voor een doorstart.

Auteur: E. van der Wal-de Vries

Lees ook:
» Fusie trailerbouwers Jumbo en Groenewegen
» Groenewegen overgenomen door investeerder Standard Investment
» Opleggerfabrikant Groenewegen Reparatie failliet: 26 ontslagen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions