Clicky


E. van Wijk Logistics tekent convenant met ILT

E. van Wijk Logistics tekent convenant met ILT
18-12-2014 17:09 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GIESSEN - Logistiek dienstverlener E. van Wijk uit Giessen heeft het eigen toezicht op naleving van wet- en regelgeving goed op orde. Dat blijkt na diverse audits, uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Beide partijen hebben donderdag 18 december een convenant ondertekend. Daarmee wordt E. van Wijk zelf verantwoordelijk voor de naleving van de vervoerswetgeving en wordt de toezichtlast vanuit  de ILT verminderd. 

Om aan de wensen van de  ILT te voldoen investeerde E. van Wijk in een nieuwe ICT-koppeling tussen de planningssoftware, de boordcomputer in de vrachtwagens en de tachograaf. Zowel chauffeurs als planners hebben hierdoor goed inzicht in de rijtijden, waardoor rij- en rusttijden beter nageleefd kunnen worden. Daarnaast verscherpte de vervoerder de maatregelen rondom belading van trucks en ADR-regels.

Naast de eigen medewerkers rapporteert E. van Wijk de resultaten periodiek aan de ILT. Daardoor worden chauffeurs niet meer onderweg aangehouden voor controles. Directeur Anton Stam van E. van Wijk ziet niet alleen voordelen vanwege die verminderde toezichtlast: "Het verbeterde inzicht helpt ons ook interne processen te optimaliseren en de informatievoorziening richting klanten te verbeteren."