Transport Online - Twee nieuwe Volvo FM bakwagens voor Ten Damme Meddo BV

Twee nieuwe Volvo FM bakwagens voor Ten Damme Meddo BV

Twee nieuwe Volvo FM bakwagens voor Ten Damme Meddo BV
18-12-2014 09:58 | Volvo | auteur De Redactie

GROENLO/MEDDO - Ten Damme Meddo BV is een gerenommeerd specialist in het verwerken van houtvezels en houtsnippers tot kwalitatief uitstekend bodemstrooisel. Voor hun eigen transport zijn onlangs twee nieuwe Volvo FM 460 6x2 bakwagens aan het wagenpark toegevoegd. Beide trucks zijn geleverd door Paashuis Bedrijfswagens BV te Lichtenvoorde.

“Voor ons transport hebben we vooral gekeken naar het comfort voor de chauffeur. De Volvo FM met de Globetrotter-cabine voldoet ruimschoots aan de eisen die we hiervoor hebben. De truck is in nauwe samenwerking met Paashuis gespecificeerd voor een optimale inzetbaarheid", aldus directeur Henk ten Damme, die samen met zijn broers Johan en Willie het bedrijf leidt.

Inzet

De twee Volvo FM 460 6x2 bakwagens worden hoofdzakelijk ingezet in Nederland en in Duitsland. Zij leveren bodemstrooisel aan rundvee-, varkens-, paarden- en pluimveebedrijven. De truck heeft een Globetrotter cabine, een Electro hydraulisch gestuurde naloopas en een zware vooras van 9.0 ton, wat het totale GVW brengt op 28 ton. De truck is wendbaar en perfect geschikt voor deze activiteiten.

Enthousiast

De chauffeurs van Ten Damme zijn erg enthousiast over de twee nieuwe trucks. Ze zijn vooral vol lof over de ruimte en het comfort in de cabine: "Alles zit op een logische plek en binnen handbereik, ook zijn we heel erg tevreden over het gebruik. Paashuis Bedrijfswagens  is bovendien een garage met fijne mensen, de service is echt super."

Verhuizing

Houtvezelbedrijf Ten Damme Meddo verhuist een deel van de productie naar bedrijventerrein De Laarberg in Groenlo. Daar wordt vanaf eind januari houtvezel uitgezeefd en verpakt. De hal is in aanbouw. De verplaatsing van de productie is het gevolg van een brand die 18 april van dit jaar in het familiebedrijf aan de Geldereschweg in Meddo woedde. De productiehal waarin houtvezel werd verwerkt, werd verwoest.

"Op de Laarberg komt alles wat afgebrand is. Daar gaan we houtvezel uitzeven en verpakken", zegt Henk ten Damme. De broers blijven ook in Meddo actief. Daar wordt de verbrande hal weer opgebouwd. "Houtige biomassa is een andere tak van ons bedrijf. Die productie blijft in Meddo."

Ten Damme is een uniek familiebedrijf dat in 1979 is opgericht door Jan ten Damme. In 2012 namen zoons Henk, Johan en Willie de bedrijfsvoering over. Samen met hun medewerkers verwerken zij houtvezels tot zaagsel, houtvezel, biomassa en pallets voor uiteenlopende toepassingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions