Clicky


Veel ongevallen en zeer drukke ochtendspits

Veel ongevallen en zeer drukke ochtendspits
18-12-2014 09:39 | Algemeen | auteur De Redactie

Enkele lange files op de Nederlandse wegen zorgen er donderdagochtend voor dat de totale filelengte weer flink is. Rond 08:46 uur stond er 346 kilometer file. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Een ongeval op de A1 Hengelo - Apeldoorn zorgt geruime tijd voor een afsluiting van de linkerrijstrook ter hoogte van het knooppunt Beekbergen, de vertraging voor het verkeer ligt daar rond een half uur.

Op de A12 en de A20 loopt het flink vast door een kettingbotsing en een spoedreparatie, en ook op de A16 gebeurden er meerdere ongelukken.

Een vrachtwagen met pech zorgt voor de meeste vertraging deze ochtend: Op de A28 Zwolle - Utrecht staat voor Leusden-Zuid 23 kilometer file. De vrachtwagen is waarschijnlijk pas om 09:00 uur op weg geholpen.

Een ongeval op de A50 Zwolle - Apeldoorn is de oorzaak van de 14 kilometer file voor Apeldoorn-Noord, en ook de A67 Venlo - Turnhout heeft 14 kilometer file te verwerken na een ongeval tussen Asten en Leenderheide.
 

Op de A2 Utrecht - Den Bosch stond 10 kilometer file tussen Waardenburg en Zaltbommel vanwege een ongeval, ook de kijkersfile bedroeg daar 10 kilometer.

Op de A4 richting Delft ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk gebeurde ondertussen een ongeval met twee busjes en een personenauto. De filelengte loopt ook hier snel op.

Bij veel ongevallen is sprake van letsel, dit zorgt ervoor dat rijstroken langer afgesloten blijven en filelengtes oplopen.