Clicky


Distrilog Group breidt verder uit met overname Speed-Colli

Distrilog Group breidt verder uit met overname Speed-Colli
17-12-2014 17:31 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

BORNEM(B) - Het Belgische familiebedrijf heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de verdere uitbouw van zijn lange termijn strategie. Deze aandelenverkoop leidt een nieuw hoofdstuk in voor Speed-Colli, eveneens een familiebedrijf met een specialisatie op Benelux distributie. 

Speed-Colli heeft meer dan 50 jaar ervaring in de logistieke sector en verhuizingen in de Benelux. Speed-colli richt zich voornamelijk op de industriële markt en stelt een 100 mensen te werk.

Door de combinatie van de diensten en klantenportfolio van Speed-Colli en de bestaande situatie heeft Distrilog Group de mogelijkheid om de klantenbehoeften nóg beter te kunnen vervullen. Zowel door verhoging capaciteit als een verdichting van het eigen transportnetwerk.

Distrilog Group is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd op het beheren van de volledige supply chain in eigen beheer met een duidelijke focus op doe-het-zelf, FMCG, droge voeding en automotive consumables.

Distrilog stelt vandaag meer dan 900 werknemers tewerk in België verspreid over 8 logistieke sites, waarvan meer dan 260  chauffeurs.

“Deze overname past uitstekend binnen ons groeistrategie, wij kijken dan ook verder dan 2015 en blijven ambitieus. 40% van onze omzet is gerelateerd aan transport, 60% aan onze warehouse en co-pack activiteiten. Een gezonde combinatie die wij ook in de toekomst willen aanhouden, vandaar dat deze overname op een goed moment komt gezien de grote groei van onze warehouseactiviteiten. Onze gecontinueerde groei is een bewijs dat ook in onze sector de keuze voor kwaliteit en het werken aan Belgische barema’s loont.”