Clicky


Provincie Noord-Holland investeert in versterking logistieke complex rond Schiphol

Provincie Noord-Holland investeert in versterking logistieke complex rond Schiphol
17-12-2014 13:35 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SCHIPHOL - Om het logistieke proces rond het gebied van de Bloemenveiling en Schiphol te verbeteren, willen Gedeputeerde Staten een truckparking realiseren in de omgeving van Schiphol.

Voor de opstart van de realisatie en exploitatie is € 2,9 miljoen beschikbaar. Via een openbare inschrijving zullen gegadigden worden uitgenodigd in te schrijven voor opzet en beheer van de truckparking. Het is de bedoeling dat de exploitant dan zelf zorgt voor een kostendekkende exploitatie.

Truckparking

Op een truckparking kunnen vrachtauto’s tegen vergoeding veilig parkeren. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal voorzieningen. De logistieke activiteiten op Schiphol genereren veel vrachtwagenbewegingen. Deze vrachtauto’s moeten vaak ook voor kortere of langere tijd parkeren op Schiphol. Met de komst van een parking verbetert de logistieke afhandeling en het aantal verkeersbewegingen rondom Schiphol verminderen.
Momenteel is het beschikbare aantal parkeerplaatsen voor vrachtauto’s ontoereikend, waardoor veel vrachtauto’s parkeren op straat. Naast een ongewenst straatbeeld, leidt dit ook tot criminaliteit, verkeersonveiligheid en vervuiling van de omgeving. Het verminderen van de problematiek met de vrachtauto’s rondom het Schiphol terrein verbetert de leefbaarheid in de omgeving.

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk na de afronding van de inschrijving te beginnen met de realisatie van de parking. Dan is ook helder wat de beste locatie is voor de vestiging van de truckparking. De problematiek speelt al een aantal jaren en inmiddels is de noodzaak hoog geworden.

Doelstellingen en evaluatiecriteria

Versterking van het logistieke complex is één van de hoofddoelen van de Metropoolregio Amsterdam. Het realiseren van een duurzaam, hoogwaardig, multimodaal logistiek knooppunt ten zuiden van Schiphol vergroot de internationale concurrentiepositie van de regio Amsterdam. Truckparking vormt onderdeel van dit logistieke knooppunt.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)