Transport Online - CDA: steviger aanpak overtredingen transporteurs [+video]

CDA: steviger aanpak overtredingen transporteurs

CDA: steviger aanpak overtredingen transporteurs [+video]
17-12-2014 13:23 | Financieel | auteur De Redactie

STRAATSBURG - Wegtransporteurs die ernstig in de fout gaan, moeten vrezen voor een hardere aanpak. Op aandringen van Wim van de Camp (CDA) heeft het Europees Parlement woensdag een te beperkte en vage Europese lijst met serieuze overtredingen door wegvervoerders afgewezen.

"Die lijst moet veel completer en duidelijker. Ook illegale cabotage, sociale dumping en fraude met rijbewijzen moeten erbij", vindt Van de Camp, coördinator transportbeleid van de EVP-Fractie in het Europees Parlement.

Transporteurs die meermalen op deze serieuze overtredingen worden betrapt, raken hun vergunning in heel Europa kwijt. Heel wat (vooral Oost-Europese) transporteurs lichten nu de hand met de regels vrachtwagenchauffeurs krijgen ondermaats betaald en rijden illegaal veel ritten binnen andere EU-landen.

"Samen met de Europese Commissie willen we de transportsector verbeteren en eerlijker maken, met een eerlijke concurrentie en degelijke sociale voorwaarden voor de werknemers", zei Van de Camp.

"Deze regeling sluit mooi aan bij het Nederlandse wetsvoorstel tegen schijnconstructies, dat minister Asscher vorige week presenteerde. Die wet maakt het werkgevers al moeilijker om bijvoorbeeld Oost-Europeanen onder te betalen in  transport, bouw en andere sectoren."

EU-commissaris Violeta Bulc (Transport) heeft toegezegd zo snel mogelijk met een nieuwe lijst te komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions